המשקל- אויב או ידיד?
אז כמה הם שוקלים, כל אותם המוצרים שאנחנו משתמשים בהם במטבח?
האם כוס היא בעלת נפח של 200 מ”ל, 240 מ”ל או 250 מ”ל? תלוי את מי שואלים.
אז במקום לשבור את הראש, להקל על האפייה ולא לטרוח עם המשקל, טבלת המרת משקלים הבאה יכולה לפשט את החישובים עבור כוס ועבור כף לכל מוצר:
חומר הגלם | 1 כוס (גרם) | 1 כף (גרם) |
---|---|---|
אבקת אפייה | - | 15 (כפית-5 גרם) |
אבקת סוכר | 120 | 7.5 |
אבקת קקאו | 100 | 7 |
קורנפלור | 140 | 10 |
קמח לבן/תופח | 140 | 10 |
קמח מלא | 120 | 7.5 |
סודה לשתייה | - | 18 (כפית-6 גרם) |
מלח | - | 15 (כפית-5 גרם) |
סוכר לבן | 210 | 13 |
סוכר חום כהה | 190 | 12 |
סוכר דמררה | 200 | 13 |
שמרים יבשים | - | 10 |
תבלינים | - | 6 (כפית-2 גרם) |
אגוזים טחונים | 100 | 7 |
דבש | 320 | 20 |
חלב | 240 | 15 |
חמאה | 240 | 15 |
מים | 240 | 15 (כפית-5 גרם) |
שמן | 215 | 12.5 |
המרת שמרים יבשים לטריים
אם רוצים להשתמש בשמרים יבשים במקום טריים:
משתמשים בשליש מכמות השמרים הטריים.
לדוגמא: במקום 50 גרם שמרים טריים, נשתמש ב- 15 גרם שמרים יבשים, שהם כף וחצי.
ומה ההבדל בינהם? לפי חיי מדף- לשמרים טריים אורך חיים קצר, לעומת שמרים יבשים להם חיי מדף ארוכים.
המרת חמאה לשמן
כשבמתכון מוספת חמאה, אך אתם בכלל התכוונתם להכין אותו פרווה, המירו חמאה לשמן: משקל השמן יהיה כ- 80% ממשקל החמאה.
זאת מכיוון שחמאה מכילה כמות קטנה של מים, בעוד ששמן לא.
לדוגמא: 100 גרם חמאה שווים ל- 80 גרם שמן (קצת פחות מ- 100 מ”ל)
שימו לב כי במתכונים מסוימים, במיוחד אלו המסתמכים במידה רבה על המרקם וטעם החמאה, ייתכן כי ההחלפה לא תעבוד בצורה מושלמת:
חמאה מוצקה בטמפרטורת החדר, בעוד שרוב השמנים הם נוזליים וכן לחמאה יש טעם מיוחד שחסר לשמן, על כן מומלץ להשתמש בשמן צמחי ניטרלי כמו שמן קנולה.
אם מצאתם מתכון עם יחידות משקל זרות
מ- Pound (פאונד) לגרם- מכפילים ב- 454
מ- Ounce (אונקייה) לגרם- מכפילים ב- 28.35
מ- Fluid Ounce (fl.Oz) למ”ל – מכפילים ב- 29.57
כמה שוקלות ביצים?
ביצה מדיום- 50 גרם
ביצה לארג’ – 55 גרם
ביצה אקסטרה לארג’ 65 גרם
ובאותו נושא: עוד טיפים למטבח