בכל מטבח יש את המרכיב המרכזי הזה שאיתו מכינים עוגות ומאפינס יפים ומלאים.
אז מסתבר שהוא מרכיב רב תכליתי במינימום עלות ויותר אנשים משתמשים בו למגוון שימושים וכך מורידים מרשימת הקניות מוצרים כימיים יקרים.
דרך מצויינת לחסוך כמה שקלים וגם מקום בארון.
זה כבר לא סוד שחומרים שיש לנו בבית יכולים גם לשמש לניקוי כלי מטבח, בגדים ואפילו שיניים.
לפני שנתחיל, נחזור אחורה בזמן לשיעורי כימייה:
סודה לשתייה נחשבת לבסיס ותמיסה המכילה סודה לשתייה, היא בעלת רמת חומציות הגדולה מ- 7
רמת חומציות של מים למשל, היא נייטרלית ושווה ל-7.
לחומץ לעומת זאת, יש רמת חומציות קטנה מ-7.
לשני החומרים הללו יש מגוון שימושים בבית.
חומרי הניקוי המסחריים גם הם מכילים חומצות או בסיסים, רק חזקים יותר, לכן הם אפקטיביים, אך רעילים ומסוכנים לנו.
תגובה בין חומץ וסודה לשתייה תגרום לתסיסה וניטרול של שני החומרים.
אבקת אפייה למשל, מכילה חומר חומצי ובסיסי שכששניהם באים במגע עם מים, הם מגיבים וגורמים לעוגה לתפוח.
שימו לב, אין טעם לערבב את שני החומרים, מכיוון שהם מנטרלים זה את זה ואז לא מקבלים את היתרונות של כל חומר בנפרד.
מה אפשר לעשות עם סודה לשתייה:
מנטרל ריחות
התכונה של סודה לשתייה להגיב עם חומץ, מנוצלת גם ביכולתה לנטרל ריחות.
הריחות הרעים היוצאים ממקרר, מיקרוגל או פח אשפה, מקורו באוכל או בלכלוך שפג זמנו והתקלקל.
הריח מתקבל מפירוק החומרים ע”י חיידקים ושחרור של חומצות כתוצאה מכך. סודה לשתיה באה במגע עם החומצות ומנטרלת אותם.
היא גם מנטרלת ריח של זיעה ובעצם משמשת כדאודורנט כתוצאה מתגובה עם תוצרי פירוק החיידקים והעלאת רמת החומציות שבלעדיה, חיידקים לא יכולים לשגשג.
אפילו לשיניים- סודה לשתייה מעלה את רמת חומציות בפה וכך פועלת למעשה כמשחת שיניים, אך יש להיזהר ולא להשתמש בה כל יום לצחצוח השיניים.
נגד כתמים
מגיבה גם עם חלקיקי הצבע של בכלי מטבח או כתמים בבגדים שמקורם מפגמנטים כמו קטשופ, יין, תה, קפה, מייק אפ ועוד..
מסיר שומנים
מפרקת את השומן בתבניות, סירים, כיריים ותנורים לחלקיקים קטנים יותר שמקלים על הניקוי עם מים.
חומץ ינקה לאחר מכן שאריות של סודה לשתייה אם נשארו בתנור.
אז לפני שתנסו חומר ניקוי כימי או מסיר כתמים, תנו הזדמנות לסודה לשתייה.
אז איך משתמשים בסודה לשתייה?