נגמרו רעיונות לארוחה?
על קצה המזלג: בונים ארוחות קלות להכנה ואפילו מזמינים אורחים.
במקום להוציא סכומי עתק על משלוחים, למה שלא תכינו ארוחות קלילות וטעימות במיוחד?
מומלץ במיוחד לבשלנים שלא רוצים להסתבך יותר מידי עם כמויות מדויקות.
הנה רעיונות לארוחות שלא צורכות הרבה יותר מחמש דקות עבודה ולא דורשות הרבה יותר מחמישה מצרכים, סוגרות פינה לארוחות בוקר וערב עם הילדים ואפילו ירשימו את האורחים.
סלטים
סלט פסטה קר
- מבשלים לפי ההוראות חבילת פסטה (500 גרם) מכל סוג שרוצים, מסננים ומעבירים לקערה גדולה.
- מטגנים בצל קצוץ עד לשקיפות, מוסיפים 2 שיני שום כתושות, מטגנים עוד חצי דקה ומוסיפים לקערת הפסטה.
- מוסיפים מה שיש במקרר- גבינה קשה, זיתים, אנשובי, עגבניות מיובשות ועוד.
מפלפלים וממליחים (אפשר להוסיף אורגנו מיובש).
מזלפים מעט שמן זית מעל והנה לכם מעדן מרשים ומשביע.
סלט ירוק עם עגבניות שרי ובייבי מוצרלה
סלט מרשים בצ’יק צ’אק:
רוכשים בסופר סלט עלי רוקט או עלי בייבי, מוסיפים בצל ירוק וגבינת בייבי מוצרלה. אפשר לתבל עם רוטב מוכן או כזה שמכינים לבד*, לערבב היטב ולהוסיף מעל פקאנים מסוכרים.
שדרוג אופציונלי: חופן גילופי גבינת פרמזן.
*רוטב לסלט ירוק:
1/2 כוס שמן זית
3-4 כפות מיץ לימון
1-2 כפיות דבש
כפית חרדל עם גרגרים
שן שום כתושה
מלח ופלפל
מוסיפים את כל המרכיבים לתוך צנצנת ריקה (צנצנת של ריבה למשל) סוגרים היטב עם מכסה ומנערים.
שופכים על הסלט רגע לפני ההגשה
סלט ביצים
הסלט הכי קל להכנה שתמיד גורף מחמאות:
שני מרכיבים בלבד: ביצה קשה וכף שטוחה מיונז (עדיף של תלמה)
*כמובן שלכמות גדולה יותר מוסיפים יותר ביצים ובהתאם מיונז.
מגרדים על מגרדת את הביצה הקשה, מוסיפים מיונז ומערבבים.
סלט טונה
מוסיפים לקופסת טונה בשמן 2 כפות מיונז וכף מיץ לימון, מלח ופלפל לפי הטעם.
ואפשר גם לשדרג: להוסיף רבע בצל סגול קצוץ, ביצה, תירס או קוביות ממלפפון חמוץ.
שקדים מסוכרים תוצרת בית
קוצצים גס 1-2 כוס שקדים, קולים אותם כ- 2 דקות על מחבת יבשה, תוך הקפצה וערבוב.
מוסיפים למחבת 1 כף דבש ו-2 כפות סוכר חום ומחממים תוך ערבוב עוד 2-3 דקות.
מעבירים לנייר אפייה הפרוש על משטח עבודה ומניחים לצינון מלא.
כשהשקדים צוננים, מפרידים ביניהם בידיים או בעזרת סכין.
ומסיפים לסלט כשדרוג שובר שגרה.
*גם פקאנים יכולים להחליף את השקדים.
חגיגת ברוסקטות
מנה קלה ומהירה להכנה שהיתרון הגדול בה הוא אינסוף אפשרויות משחק: פרוסות באגט, לחם או ג’פטה עם כל סוג של ממרח או גבינה אהובים:
מחממים תנור ל-180 מעלות.
לוקחים 3-4 *באגטים (גם כאלה שנשכחו בפריזר), חותכים לפרוסות דקות.
מסדרים בתבנית מרופדת בנייר אפיה, מורחים מעט שמן זית.
אופים במשך 3 דקות.
מוציאים ומקררים.
מורחים מעט פסטו ומניחים את פרוסות העגבנייה ומעל פרוסות גבינת עזים עגולה או מוצרלה. מפזרים פלפל גרוס, מלח גס.
מזלפים מעל מעט שמן זית ומקשטים בעלי בזיליקום או פטרוזיליה.
אופציות נוספות לממרחים: מורחים על כל אחד מהעיגולים סלט ביצים או טונה ומפזרים עירית/ חתיכות בצל ירוק מעל, גבינת שמנת וסלומון או כל גבינת שמנת מוכנה.
*במקום באגטים, אפשר להשתמש גם בחתיכות של בצק עלים ולפזר מעל את כל התוספות.
טורטיות קלויות: אם חבילת טורטיות נשכחה במזווה, זה הזמן לשחרר אותה:
- מערבבים בקערית 1/3 כוס שמן זית עם כף גדושה של תבלין זעתר ומברישים 3 טורטיות בשמן המתובל.
- אופים בתנור מחומם ל- 180 מעלות עד להזהבה קלה (עניין של 5-7 דקות).
אפשר לשמור יום יומיים בכלי סגור בטמפרטורת החדר ולהגיש לאירוח או לפיקניק לצד סלט או כנשנוש טעים.
פיצות ומיני פשטידות מפונפנות
פשטידת 3- 3- 3
מרכיבים:
(כ- 10 קאפקייקים)
- 3 כפות קמח
- 3 ביצים
- 3 כפות מיונז
לערבב הכול יחד למרקם אחיד, למזוג לתוך תבניות קאפקייקס ולהכניס לתנור שחומם מראש לחום 180 מעלות צלזיוס.
פשטידת 1-2-3
מרכיבים:
- 1 קופסת קוטג’
- 2 ביצים
- 3 כפות גדושות קמח תופח
מערבבים הכול למרקם אחיד מוזגים לתוך תבניות קאפקייקס ומכניסים לתנור שחומם לחום 180 מעלות צלזיוס.
תוספות
אפשר להכפיל את כמויות המרכיבים.
אפשר גם לחלק ל- 3 קערות:
קערה אחת גבינה: להוסיף קופסת טונה וכל סוג גבינה קשה שבמקרר (גבנ”צ, גאודה, וגם בולגרית).
קערה שני תירס- אפשר להוסיף תירס מקופסת שימורים.
קערה שלישית פטריות/ ירקות: לטגן בצל אחד קצוץ עם קופסת פטריות שימורים/ בטטה/ תרד/ קישוא עם מעט פלפל ומלח ולהוסיף לקערה.
רוטב עגבניות לפסטה הכי פשוט וטעים
לא צריך לטגן כל מרכיב בנפרד, פשוט מכניסים הכול לסיר ומבשלים עד שמקבלים רוטב מעדן.
מרכיבים:
- 4-5 עגבניות בשלות
- 1 בצל יבש קצוץ
- 2 שיני שום קצוצות
- מלח
- שמן זית
- כפית פפריקה מתוקה
אופן ההכנה:
בסיר קטן מכניסים את כל המרכיבים, מבשלים עד להרתחה, מכסים את הסיר ומנמיכים את הלהבה.
אחרי חצי שעה מסירים מהאש.
* הרוטב יכול לשמש לפסטה, פיצות, פתיתים, רוטב לקציצות ועוד..
פיצה דקיקה על טורטיה
גאוני כמה שזה פשוט ומקצר דרך להכין מנה דקיקה של פיצה: למרוח טורטיות בשמן זית ואז ברוטב עגבניות מוכן או ביתי, לזרוק עליו קצת מוצרלה וכל מה שבא ולתחוב לתנור לוהט שחומם מראש ל- 200 מעלות צלזיוס ל- 13 דקות עד שהגבינה נמסה.
הן מתקבלות פציחות ופריכות וכמעט נטולות בצק וכל באי השולחן יודו לכם בתענוג רב.
לביבות או לא להיות
הנוסחה המנצחת לליבוב לביבות:
3 כוסות ירקות מגוררים וסחוטים (תפו”א, גזר, כרובית, קישואים או שאריות מהמרק של אתמול).
2 ביצים
1/2 כוס קמח
1/2 כפית מלח
תבלינים ועשבי תיבול לפי הטעם
בכל מקרה כדאי להיות ערניים ולהתאים את המקרה לירקות: לדוגמא, אם הירק לא נסחט היטב יתכן כי יידרש להוסיף עוד קמח.
החלטתם להוסיף גבינה? אולי תוותרו על ביצה אחת.
מכינים לביבות אישיות וקטנות? עדיף לטגן מאשר לאפות.
רוצים לחסוך טיגון? אפשר לאפות ובמקרה כזה מכינים לביבה גדולה ומשטחים את הבלילה על תבנית משומנת ואופים כ- 30 דקות עד להזהבה של פני הלביבה.
אם רוצים להוסיף קצת פריכות וטעם על הלביבה האפויה, מוציאים מעט לפני ההשחמה ומברישים אותה במעט שמן זית ומכניסים ל 5 דקות נוספות.
הסכם עודפים: מנות קלות להכנה שמכינים ממה שיש במקרר
פריטטת שאריות
מרכיבים:
- 4 ביצים
- שמן זית
- מלח ופלפל שחור טחון
- שאריות תקועות במקרר (מקרוני/ קינואה/ אורז/ גבינות/ עוף/ תבשילי בשר/ ירקות מסוננים מהמרק ועוד)
אופן ההכנה:
לערבב עם מזלג את כל החומרים
לשמן מחבת ולשפוך אליה את הבלילה
לכסות ולטגן כל צד כ- 15 דקות על אש נמוכה עד להשחמה.
נודלס וירקות
מרכיבים:
- 1 מנה נודלס אינסטנט
- עוף צלוי או מטוגן/חזה עוף, טופו, קטניות מבושלות כמו חומוס, עדשים, אפונה, שעועית
- קוביות גזר
- גרגירי תירס
- פטריות טריות חתוכות או מקופסת שימורים
- רצועות דקות של כרוב/ רצועות גמבה אדומה או צהובה/זוקיני/קישוא/ ברוקולי/כרובית
- בצל ירוק, קצוץ
רוטב:
- שן שום כתושה
- 2 כפות רוטב סויה
- כפית דבש
- כף מיץ לימון
- 1/2 כפית ג’ינג’ר טרי מגורר
- מלח ופלפל
אופן ההכנה:
- שמים ראשית את הרוטב בקערה או בצנצנת ומערבבים. מוסיפים את העוף/טופו/קטניות ומערבבים עם הרוטב, מוסיפים את הירקות בזה אחר זה ומסיימים במנת הנודלס.
2. בשלב הבא יוצקים מעל מים רותחים עד לכיסוי מלא, מכסים וממתינים כ- 5 דקות עד שהאטריות רכות ולערבב היטב ווואלה מוכן.
*את שלב מספר אחד ניתן להכין יום לפני וביום למחרת את השלב השני.
סלט עוף וירקות
מרכיבים:
- חתיכות חזה עוף/טונה/ביצה קשה/טופו/קוביות גבינה בולגרית או חלומי
- קטניות מבושלות כמו חומוס, עדשים, אפונה, שעועית
- ירקות כמו קוביות גזר, מלפפון, גרגירי תירס, נבטים, פטריות, זיתים שחורות או קלמטה, גמבה, חסה, בצל ירוק, כרוב (לא חייבים הכול, אפשר מה שיש במקרר)
- תפוחי אדמה/בורגול/פסטה/קינואה/ אטריות/קוסקוס/כוסמת
רוטב:
- 1-2 שיני שום כתושות
- 2 כפות רוטב סויה
- כפית דבש או סילאן
- 3-5 כפות מיץ לימון
- כפית חרדל
- מלח ופלפל
אופן ההכנה:
- מסדרים את המנה בקערה כשכל המרכיבים מסודרים אחד לצד השני.
2. מערבבים את כל המרכיבים בצנצנת ויוצקים על המנה ברגע שאוכלים.
חגיגת גבינות
קונים כמה סוגים של גבינות קשות ורכות (בולגרית, גאודה, קממבר ועוד), חותכים יפה ומסדרים על מגש משיש או עץ. חשוב להביא בחשבון צבעים וטקסטורות: לשלב בין גבינות קשות ורכות עם צורות וגוונים שונים. לחתוך אותן בצורה יפה ולסדר אותן בצורה מפותלת (כמו האות S) ואז לשלב ביניהן את כל שאר המרכיבים: לבחור פירות (תאנים ענבים ועוד), אגוזים וירקות ולפזר ביניהן, לשלב קעריות קטנות עם תוספות או מריחות של מטבלים ולפזר מעל פירות ואגוזים.
גם זיתים, קרקרים ומאפים הולך מצוין.
לא לחשוש מעומס, הרבה ומגוון הרי זה משובח.
גבינת שום שמיר ביתית
מרכיבים:
- גביע גבינה 5% (250 גרם)
- חצי גביע שמנת חמוצה (100 גרם)
- 2 כפות מיונז
- כפית שום כתוש
- מעט שמיר קצוץ
- מלח ופלפל
מערבבים הכול ומגישים מיד או שומרים במקרר עד ההגשה.
גבינת עשבי תיבול
מערבבים בקערית 1 גביע גבינת שמנת, 1/4 כוס עשבי תיבול שאוהבים (פטרוזיליה, נענע, עירית וכדומה..), קצוצים דק ומוסיפים 1 כפית חומץ בלסמי.
קינוחים
קינוח טבעוני: בראוניז שוקולד בננה (3 מרכיבים בלבד)
מרכיבים:
- 200 גרם שוקולד מריר
- 1 בננה בשלה מעוכה
- 6 כפות קמח תופח
מחממים את התנור לחום 170 מעלות ומרפדים תבנית עם נייר אפייה.
אופן ההכנה:
- שמים 200 גרם שוקולד בקערה וממיסים בהדרגה במיקרוגל (או בסיר כפול- באן מארי), עד קבלת קרם חלק.
- מוסיפים את הבננה המעוכה ומערבבים.
- מוסיפים את הקמח ומערבבים עד לעיסה חלקה.
- יוצרים כדורים מהבצק בגודל כדורי פינג פונג ומניחים על תבנית מעל נייר אפייה
- אופים 8-10 דקות (בשלב זה הן רכות וזה בסדר). מוציאים ומצננים כמה דקות.
תוספת אופציונלית להגזמה ורושם: לחמם במיקרוגל 50 גרם שוקולד לבן עד להמסה ולהעביר לשקית זילוף שבאמצעותה מזלפים פסים יפים על הבראוניז.
פינוקי שוקולד (שאפשר להכין יום לפני)
מרכיבים:
- 100 גרם שוקולד מריר
- 1/2 כפית נס קפה
- כף טחינה גולמית/ממרח בוטנים/ממרח לוטוס או כל ממרח אהוב אחר
- 1/2 כוס פצפוצי אורז (גם הסוף של הקורנפלקס באריזה שאף אחד כבר לא רוצה יעבוד פה נפלא)
אופן ההכנה:
1. לשבור לקוביות את השוקולד המריר (טיפ! אפשר לשבור את השוקולד בתוך האריזה הסגורה כדי לחסוך את הניקיון של אחרי).
2. להוסיף את קוביות השוקולד לקערה יחד עם חצי כפית נס קפה וכף טחינה גולמית.
3. להכניס למיקרוגל, להמיס במשך דקה -שתיים ולערבב לאחידות.
4. להוסיף פצפוצי אורז ולערבב לאחידות.
5. למלא את התערובת אל תוך תבנית שקעים מסיליקון.
6. להכניס למקפיא לשעה עד יומיים.
עוגיות ממולאות מבצק פריך מתוק
מצטיידים בבצק פריך מתוק מוכן (לא לשכוח להפשיר לפחות 4 שעות לפני) שאותו מרדדים מעט ומחלקים ל-2 מלבנים שעליהם מורחים כל סוג ממרח מועדף: (ממרח תמרים, ריבה, נוטלה ועוד) מגלגלים וחותכים כמו רולדה. אופים לפי ההוראות בשקית המוצר ובוזקים מעל אבקת סוכר לאחר שהן הצטננו מעט והנה לכם מגולגלות פריכות וטעימות בכלום עבודה.
קינוחי כוסות
מכינים מראש המון קרם וניל (שמנת מתוקה, אינסטנט פודינג וניל וכוס חלב).
מקציפים עד שהקרם נהיה יציב ומכינים כמה קינוחי כוסות:
טירימסו: טובלים בישקוטים במשקה קפה מוכן ובונים בכוס שכבות של קרם ובישקוטים. סמוך להגשה מפזרים מעל קקאו.
עוגת פתי בר בכוס: טוחנים במעבד מזון עוגיות פתי בר למרקם חולי ומרפדים חצי מהם את תחתית הכוס, באמצע שכבת קרם ומעל שוב את החצי הנותר מהפירורים.
עוגת פתי בר בכוס עם פירות יער: מכינים סירופ- מחממים מחבת ומוסיפים פירות יער קפואים ומעט מים, מוסיפים סוכר וסוחטים מעל חצי לימון.
מערבבים עד לקבלת סירופ אחיד.
מכינים כמו עוגת פתי בר, רק במקום הפירורים מעל, מוסיפים רוטב פירות יער.
לחילופין, תותים טריים גם יעבדו פה לקבלת קינוח מושחת ומרשים.
טיפ מרשים
הגשה בכלים בגבהים שונים היא מושלמת, השולחן נראה בטוב טעם ופחות עמוס. ליצירת שולחן אירוח מרשים פזרו מגשים עם רגליים בגבהים שונים בנוסף לקערות הגשה שטוחות שבהן ניתן להגיש מקרונים בשלל צבעים יחד עם תותים טריים או כמה סוגים של גבינות קשות (בולגרית, גאודה, קממבר ועוד) , חתוכות יפה ומסודרות על מגש גדול ובניהן מונחים פירות ואגוזים.
התוצאה הסופית: שולחן סופר מרשים במינימום מאמץ.